Actualitat i recursos > Notícies

Joventut de Figueres presenta la temporada musical de gener-juny

Entre els mesos de gener i maig l'Auditori Caputxins acollirà prop d'una desena de concerts de diferents estils musicals. Del 13 al 17 de juny se celebrarà el Festival de Jazz.
11/12/2017

L'entrada general de tots els concerts de Joventuts Musicals de Figueres programats a l'Auditori Caputxins de Figueres és de 6 €. Es pot aconseguir a www.figueresaescena.com o a la taquilla del Teatre Municipal el Jardí, els dijous de 19 a 21 h, a partir del 14 de desembre. Els socis tenen l'entrada gratuïta presentant el carnet acreditatiu de soci a la taquilla del Teatre Municipal el Jardí (anticipada) o el mateix dia del concert a la taquilla de l'Auditori Caputxins. L'aforament és no numerat i limitat a 202 persones.

 

LU ROIS

CLAROBSCUR

CANÇÓ D’AUTOR

Divendres 9 de febrer, 21.00 h

Auditori Caputxins

 

Amb la seva veu embruixada i el seu piano, Lu Rois es mou entre el folk de cambra, el minimalisme ambiental i les balades intimistes. En aquesta presentació del seu segon àlbum, Clarobscur, l’artista pinta un quadre de sonoritats infinites i figuracions d’un realisme del tot màgic. A través dels onze temes que configuren el disc, Rois retrata un univers dual, ple de crueltat i amabilitat, esperança i acció, llum i tenebres... sense amagar-ne cap detall.

 

Interpretació: Lu Rois (piano i veu), Joana Gomila (contrabaix) i Núria Galvany (violoncel)

 

DUO DE VIOLÍ I VIOLA

DEL CLÀSSIC AL POPULAR

Dimecres 28 de febrer, 20.30 h

Auditori Caputxins

 

Natalia i Mónica ens proposen un passeig musical des del barroc fins avui: Bach, Mozart, Sibelius i la música folklòrica i més actual. Una posada en escena virtuosística, sensible i elegant i una sonoritat harmònica a vuit cordes és el concert d’aquest duo clàssic i versàtil.

 

Interpretació: Natalia Klymyshyn (violí) i Mónica Cruzata (viola)

 

ROGER ILLA

ELS COLORS DEL FORTE-PIANO

CLÀSSICA

Divendres 9 de març, 21.00 h

Auditori Caputxins

 

El pianista manresà Roger Illa, especialitzat en interpretació amb instruments de teclat històrics, ofereix un concert de forte-piano que és un viatge per la sonoritat i la màgia del repertori pianístic a través de l’humor de Mozart, l’elegància i subtilesa de Haydn, la transparència i la melancolia de Schubert i els contrastos dinàmics i rítmics de rauxa i passió de Beethoven.

 

Concert comentat.

 

Interpretació: Roger Illa (piano)

 

MARIOLA MEMBRIVES

CANTES DE IDA Y VUELTA

FLAMENC

Divendres 23 de març, 21.00 h

Auditori Caputxins

 

Mariola Membrives, cantant i actriu cordovesa instal·lada a Barcelona, s’ha donat a conèixer per la seva reinterpretació del mític àlbum Omega, d’Enrique Morente i Lagartija Nick, en clau jazzística. En aquesta ocasió, acompanyada pel genuí toc de guitarra d’Oliver Haldón, presenta un repertori flamenc que homenatja mestres com Pastora Pavón, Marchena, Valderrama, La Paquera de Jerez o Chacón, reinterpretant cants clàssics, però també un Morente lorquià arriscat i innovador que inspira el concepte i l’essència d’aquest espectacle. 

 

Interpretació: Mariola Membrives (cant flamenc) i Oliver Haldón (guitarra flamenca)

 

CHRISTOPH RAHN I SANTI ESCURA

DUO DE CONTRABAIX I PIANO

CLÀSSICA

Divendres 6 d’abril, 21.00 h

Auditori Caputxins

 

Christoph Rahn, primer contrabaix de l’Orquestra OBC a Barcelona, i Santi Escura, pianista, compositor, arranjador i professor de música a Figueres i Girona, formen aquest duet on el contrabaix agafa tot el protagonisme com a instrument solista, paper habitualment reservat al violí o al violoncel. Una oportunitat única per escoltar aquests intèrprets i el repertori de nou peces que oferiran, la majoria compostes per Josep Cervera i Bret.

 

Interpretació: Christoph Rahn (contrabaix) i Santi Escura (piano)

 

MARIA CANYIGUERAL

MELODIA: PASSIÓ I INTROSPECCIÓ

CLÀSSICA

Dimecres 18 d’abril, 20.30 h

Auditori Caputxins

 

La pianista gironina Maria Canyigueral ha desenvolupat bona part de la seva carrera al Regne Unit. Malgrat que es prodiga en concerts al nostre país, la seva presència a la Xarxa de Músiques serà una bona oportunitat de descobrir una intèrpret de casa nostra que construeix una sòlida trajectòria a l’estranger. El programa que ha preparat abasta diferents estils i èpoques, amb noms propis com Beethoven, Granados i Schumann, que conformen un repertori d’alta volada pianística.

 

Interpretació: Maria Canyigueral (piano)

 

LICEU’S SUPERSAX PROJECT

SHIFT

JAZZ

Divendres 27 d’abril, 21.00 h

Auditori Caputxins

 

D’aquest grup integrat per onze músics excel·lents sorgit de les aules del Conservatori del Liceu, se’n sentirà a parlar. Liceu’s SuperSax Project va néixer fa menys de tres anys, però ja ha deixat un munt d´aficionats amb la boca oberta. Inspirant-se en el grup Supersax format per Med Flory l’any 1972, que tenia com a missió abordar la música de Charlie Parker amb un quintet de saxos, el SuperSax barceloní es proposa transmetre “una visió jazzística diferent i d’avantguarda tot aportant la peculiaritat que representen les melodies i els solos harmonitzats per a cinc saxos, secció de metalls i base rítmica”.

 

Interpretació: César del Val i Martín Díaz (saxo alt), Marino Garcimartín i Oriol Jiménez (saxo tenor), Carlos Renato Santos (saxo baríton), Joan Mar Sauqué (trompeta), Joan Codina (trombó), Alejandro Esperanza (piano), Emilio Martín (contrabaix), Luis Miranda (bateria), Roger Mir (direcció i saxo alt i soprano)

 

CRIATURES

TAUMÀTROP

ARREL - MÚSICA TRADICIONAL CATALANA

Dimecres 9 de maig, 20.30 h

Auditori Caputxins

 

Flamant guanyador del concurs Sons de la Mediterrània 2016, el duet Criatures és una autèntica revelació en el panorama de la música tradicional catalana. La seva singular proposta, un duo de gralla i acordió diatònic, busca un so de música de cambra amb el qual reinventar les sonoritats mediterrànies. Juguen amb la idea del taumàtrop (una joguina formada per un disc al qual es lliguen dos fils, de manera que en fer-lo girar ràpidament se superposen les imatges dibuixades a cadascuna de les cares, creant una escena comuna), a partir de la qual fan girar la gralla i l’acordió diatònic fins a fer-los combinar de tal manera que en surt una sonoritat i un repertori nous, elaborats amb delicadesa i senzillesa. 

 

Interpretació: Marçal Ramon (acordió diatònic) i Ivó Jordà (gralla)

 

SIGNES DE TRIO

ELS SIGNES DE LA MÚSICA

CLÀSSICA

Divendres 18 de maig, 21.00 h

Auditori Caputxins

 

Signes de Trio presenta un programa al voltant de l’obra per trio de corda de tres compositors: György Kurtág, J.S. Bach i W.A. Mozart. Tot i la distància temporal entre els tres compositors, aquest programa proposa un recorregut transversal a través de la simbologia implícita en les seves peces musicals, un viatge ple de signes i missatges que colpeix l’esperit i l’ànima de l’oient.

 

Interpretació: Joel Bardolet (violí), Josep Bracero (viola) i Daniel Claret (violoncel)

 

FESTIVAL DE JAZZ DE FIGUERES

XXIV edició

Del 13 al 17 de juny 

 

El Festival de Jazz de Figueres torna durant cinc dies i aposta de nou per un format que combina concerts i activitats gratuïtes i de pagament, així com figures de primer nivell del panorama jazzístic actual amb joves promeses.

 

Més informació sobre la programació a www.jazzfigueres.com 

 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya