placeholder

THREEJAY TRIO


Joan Solana, piano · Josep Colls, baix elèctric · Joan Carles Marí, bateria

 

Que el jazz català viu un moment dolç no és un secret per ningú. D'entre les joves generacions no deixen de sorgir grups i artistes de primer nivell. Un dels més recents és aquest trio de joves intèrprets que ha concretat en un disc ple de força el seu debut. El seu recital a la Xarxa de Músiques proposa un recorregut pels temes del seu primer disc homònim, Threejay, i alguns dels que formaran part del segon àlbum.

 

La jove formació destaca per la seva frescor, energia, dinamisme i interacció. Es tracta d'una proposta arriscada, composicions amb colors molt propis, evocant paisatges dignes de bandes sonores, adaptant el repertori i pivotant entre el format amb piano de cua o la versió elèctrica del trio amb el teclat Nord Stage, segons l'ocasió.

Les influències més importants i destacables són: Avishai Cohen, Esbjörn Svensson Trio, The Art of the Trio (Mehldau, Rossy, Granadier), The Bad Plus, Robert Glasper o John Scofield, per dir-ne uns quants, ja que també es perceben les influències de grups com Rage Against the Machine o Radiohead...

El grup està en gira amb el seu primer disc, Threejay, enregistrat recentment a Nòmada 57 i la presentació del qual es va realitzar al Festival de Jazz d'Eivissa 2014. Totes les peces són composicions pròpies i compta amb col·laboracions tan importants com la del trompetista David Pastor o el guitarrista Leo Tejedor. La crítica li està dedicant bones ressenyes.

La formació ha actuat diversos cops en indrets com Robadors 23, Harlem Jazz Club o Jazzsí Club de la mà de Jordi Matas. També ha actuat en el marc de la Jazz Week, el Festival Connexions i als Festivals de Jazz d'Eivissa 2013 i 2014, telonejant artistes com China Moses, Abe Rábade, Perico Sambeat o Ronald Baker. Ha realitzat una gira de presentació del disc per Andalusia.

El trio ha estat entrevistat a Ràdio Nacional d'Espanya, a diversos programes com Wonderland o Discópolis. A més, el seu tema "1990" fou utilitzat per Skoda per promocionar el Festival de Jazz de Sant Sebastià.

Actualment el trio es troba molt actiu, realitza múltiples actuacions en directe i compon temes per al seu pròxim disc.

 

Programa:

Threejay
Grumf

Pop Song

Avi Melchor

Sommerzufälle

La Venjança del Faristol

Ser

Septentrional

Mel Salada

Watla

1990

 


Programa


threejay-trio-4-xs.jpg.
threejay-trio-4-xs.jpg.
02/10/15
21:00 h
Auditori Caputxins (Figueres) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR