placeholder

NOELIA RODILES


Noelia Rodiles, piano

 

Nascuda a Oviedo el 1985, realitza els seus estudis musicals als conservatoris d'Avilés, Madrid i Berlin amb les professores Ana Serrano, Lidia Stratulat, Ana Guijarro i Galina Iwanzowa. El 2007 finalitza el Grau Superior amb Matrícula d'Honor al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid.

 

Entre 2007 i 2011 estudia amb els mestres Dmitri Bashkirov i Claudio Martínez Mehner a la Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid, on rebé el 2009 i el 2010, de mans de Sa Majestat la Reina, el premi a l'alumna més excel·lent de música de cambra i de piano respectivament. Ha rebut classes magistrals de Daniel Barenboim, Joaquín Achúcarro, Salomon Mikowski, Joaquín Soriano, Galina Eguiazarova, Elisso Virsaladze y Josep M. Colom entre d'altres mestres. Ha sigut beneficiària del projecte Davidsbuendler, a través del qual ha rebut els consells de personalitats com Aldo Ciccolini, Akiko Ebi o Boris Berman.

 

Premiada en els concursos internacionals de piano "Rotary Club" de Palma de Mallorca i "Ricard Viñes" de Lleida, rebé també el premi "Esther Guillén" de las Artes atorgat per la Fundación Miguel Ángel Colmenero i el premi "Protagonista del mañana" del Rotary Club d'Avilés. El 2013 va guanyar per unanimitat el Primer Premi i tres premis especials en el Concurso Nacional de Piano "Ciudad de Albacete"

 

És membre fundador del Trío Lorca, anteriorment anomenat Trío Mozart de Deloitte, amb el qual va guanyar els primers premis del Concurs de Música de Cambra "Ciutat de Manresa" i el Concurso Permanente de Jóvenes Intérpretes de Juventudes Musicales de España (Bilbao, 2009). El 2011 el trio es va convertir en el primer conjunt resident de l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles (Girona).

 

Ha ofert recitals de piano i música de cambra en les principals sales de concerts de l'estat, presentant-se en festivals i cicles com Jóvenes Intérpretes" de la Fundación Scherzo als Teatros del Canal de Madrid, "La Generación Ascendente" al Auditorio Nacional de Madrid, "Joventuts Musicals a L'Auditori de Barcelona", Festival Internacional de Música y Danza de Granada, "El Primer Palau" del Palau de la Música Catalana de Barcelona, "Festival Internacional de Música de Trujillo", i la Schubertíada a Vilabertran entre d'altres, així com en diferents ciutats d'Itàlia, Alemanya, França, Polònia, Tunísia i Jordània. El 2011 fou convidada per l'ambaixada d'Espanya a oferir recitals en vàries ciutats de Bolívia, formant part també del jurat del Primer Concurso Internacional de Piano de la Paz, i oferint classes magistrals en aquesta ciutat.

 

La seva faceta de solista amb orquestra l'ha portat a presentar-se amb formacions com l'Orquestra Nacional d'Andorra, The Soloist of London, Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias, Orquesta Sinfónica de Extremadura, Orquesta Bética de Cámara, Orquesta Clásica de Asturias, Orquesta del Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, Sinfónica Iuventas, Orquesta Presjovem, Orquesta Sinfónica de Albacete, Joven Orquesta del Sur de España, Banda Sinfónica Municipal de Albacete i Orquesta Julián Orbón de Avilés entre d'altres, sota la direcció de mestres com Michael Thomas, Marzio Conti, José Ramón Tébar, Antonio Moya, Daniel Sánchez Velasco, César Álvarez, Pablo Mielgo i José María Martínez.

 

El 2014 publica el seu primer disc, editat pel segell discogràfic Solfa Recordings. Una gravació que inclou la Musica ricercata de Ligeti i els Impromtus opus 90 de Schubert.

 

Actualment compagina la seva activitat com a concertista amb la tasca docent a la Escuela Superior de Música Reina Sofía i el Centro Superior Katarina Gurska de Madrid.

 

Programa:

Joseph Haydn: Sonata en Mi bemoll major, Hob. 16/52

Fryderyk Chopin: Dos nocturns op. 32                       

Olivier Messiaen: Vingt Regards sur l'Enfant-Jésus (selecció)                             

Felix Mendelssohn: Lieder ohne Worte (Cançons sense paraules) op. 30 

 

 

 


Programa


noelia-rodiles-aida-paez-xs-quad-2.jpg.
noelia-rodiles-aida-paez-xs-quad-2.jpg.
13/11/15
21:00 h
Auditori Caputxins (Figueres) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR