placeholder

MARIONA CAMATS I EUDALD BUCH


Mariona Camats, violoncel · Eudald Buch, piano


Pau Casals va encetar a Catalunya una tradició que es manté pletòrica: la de produir regularment excel·lents solistes de violoncel. La darrera mostra d'això és la joveníssima Mariona Camats, flamant guanyadora de la Beca Internacional que atorga la Fundació Pau Casals i que en edicions anteriors han obtingut intèrprets tan destacats com Pablo Ferrández o Pau Codina. Per presentar-se a la Xarxa de Músiques, Camats ha escollit un programa amb dos noms propis: Schumann i Casals, dos compositors romàntics amb un llenguatge molt personal, profund i poètic. Reteniu el nom de Mariona Camats, una violoncel·lista excepcional amb molt a dir.

 

Nascuda l'any 1997 a La Garriga, Mariona Camats va començar a tocar el violoncel sota el mestratge d'Anna Mora i de Lluís Claret. Actualment estudia al Leopold Mozart Zentrum de la Universitat d'Augsburg amb el professor Julius Berger. Ha rebut classes magistrals de Gary Hoffman, Jens Peter Maintz, Laurence Lesser, Amit Peled, Maria de Macedo, José Mor i Asier Polo, entre d'altres. A part de realitzar masterclasses i actuacions a Franc?a, Alemanya, Anglaterra, Itàlia, Holanda i Àustria, també ha col·laborat, entre d'altres, amb el grup Violoncel·listes de Barcelona, amb la Compañi?a Corella Ballet i, com a solista, amb la Jove Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Gilles Apap, la JONC Philarmonia dirigida per Manel Valdivieso i la Bruckner Akademie Orchester dirigida per Jordi Mora. El passat octubre, va guanyar la Beca Internacional Pau Casals 2016, atorgada per la Fundació Pau Casals. Fins avui ha obtingut diversos primers premis, destacant el Concurs Joves Intèrprets Ciutat de Sant Cugat del Vallès (2009 i 2011), el Concurs Cordes de Barcelona (2012), el premi "Grand Prix" en la FLAME Competition de Paris (2012) i el VicCelloFestival (2014). Actualment, interpreta amb un violoncel del luthier francès Marc Laberte (Mirecourt, 1921) que va pertànyer al mestre Pau Casals.

 

Programa:

R. Schumann: Adagio i Allegro op. 70

R. Schumann: Fantasiestücke op. 73

P. Casals: Peces per a violoncel i piano

 

Més informació: www.marionacamats.cat

Una proposta de: Fundació Pau Casals (Beca Internacional Pau Casals 2016) i Joventuts Musicals de Sant Cugat (1r Premi Concurs Joves Intèrprets Ciutat de Sant Cugat del Vallès 2009 i 2011)


Programa


mariona-camats-1-kronberg-academy-lutz-sternstein-xs-2.jpg.
mariona-camats-1-kronberg-academy-lutz-sternstein-xs-2.jpg.
04/10/17
20:30 h
Auditori Caputxins (Figueres) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR