placeholder

ESSÈNCIES - Cicle Mitjà

Un concert "Solo" del Pepino Pascual, en què els instruments ens desperten informacions amagades en el nostre "ADN”, desprenen aromes de de llocs llunyans... i propers! ens obren vies properes, profundes, naturals o juganeres per on la música pot fluir. Essències seleccionades des de l'amor als sons del món i de la vida. I a la música!(50 min)

“Essències” és un concert on es proposa un viatge per fer volar la imaginació: sonoritats múltiples acompanyats per un personatge que és una mena de “xaman” amb una actitud de joc, d'experimentació depenent del moment del concert.

Ens ensenyarà a gaudir de formes musicals molt diferents, més o menys convencionals: estructures de cançó, moments ambientals, des-estructures més aviat contemporànies, o jocs aparentment absurds que poden esdevenir una forma musical encisadora. Un concert on algunes sonoritats poden ser profundament evocadores.

Un concert en què la física del so és permanentment present i, de vegades, il·lustrada: l'afinació d'una ampolla i posterior interpretació d'una cançó, una “canyeta” de beure que, en ser tallada, cada cop sona més aguda...


Un viatge per gaudir del “timbre” d'un munt d'instruments: convencionals, ètnics, inventats o poc comuns (com l'aigua) que també poden ser usats per a fer música.. El “timbre” és allò que ens permet distingir dos o més sons que tinguin el mateix to, la mateixa durada i la mateixa intensitat. Tal com distingim la veu de les persones.


Això ens ajuda a desmitificar i acostar els “instruments convencionals”, de vegades llunyans i inaccessibles: fer-te una “flauta de pan” amb ampolles no és el mateix que comprar-se'n una. 


Concert escolar

Programa

Pep Pascual
Pep Pascual
essencies.jpg
essencies.jpg
02/04/19
09:45 h
La Cate (Figueres) 
Gratuït
Finalitzat

Més artistes

Actual
TAHI - Cicle Inicial
AUDICIONS ESCOLARS
30.11.-1
Actual
05.02.19
Actual
KAIXES - Educació Infantil
AUDICIONS ESCOLARS
09.04.19
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR