placeholder

Temporada hivern-primavera 2017  

L'entrada general de tots els concerts de Joventuts Musicals de Figueres programats a l'Auditori Caputxins de Figueres és de 6 €. Els socis tenen l'entrada gratuïta presentant el carnet acreditatiu a la taquilla del Teatre Municipal el Jardí (anticipada) o el mateix dia del concert a la taquilla de l'Auditori Caputxins. L'aforament és no numerat i limitat a 202 persones.

 

XAVI TORRES TRIO

 Dimecres 25 de gener, 20.30 h

Auditori Caputxins

Jazz

 

Xavi Torres Trio, premiat com a Grup de l’Any 2015 per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya i guanyador del prestigiós concurs europeu Keep An Eye International Jazz Award 2015, és una de les formacions de jazz dereferència al nostre país, condició que ha refermat amb el seu primer disc, l’esplèndid Skyline, produït pel prestigiós músic iproductor Joan Díaz.

 

Interpretació: Xavi Torres (piano), Vic Moliner (contrabaix) i Joan Terol (bateria)

 

AURÓ QUARTET

Dimecres 8 de febrer, 20.30 h

Auditori Caputxins

Música de cambra

 

Auró Quartet neix a Barcelona, on es coneixen quatre joves músics vinguts d’arreu del país. Tots amb experiència en diferents orquestres i en altres formacions de cambra, troben en el quartet de corda l’espai ideal per desenvolupar una personalitat artística pròpia. Sota el mestratge de Daniel Cubero, violinista del Qvixote Quartet, han tingut l’oportunitat de conèixer, explorar i interpretar el principal repertori escrit per a quartet de corda, tot formant-se amb músics de primer nivell com, entre altres, Gisella Curtolo, Paul Cortese, Kai Gleusteen, Peter Thiemann, Emile Cantor (Orpheus Quartet) i Lluís Claret.

 

Interpretació: Sergi Miró i Carlota Novell (violins), Elena Martínez (viola) i Pol Farell (violoncel)

 

VETLLADA LÍRICA: UN VIATGE DE LA CANÇÓ A LA SARDANA

Divendres 17 de febrer, 21.00 h

Auditori Caputxins

Cançó lírica i popular

 

Claudia Coral, Meritxell Mallol i Mariona Sarquella interpreten aquest programa basat en la cançó catalana, amb una breu pinzellada de sarsuela, d’òpera i de sardana, a fi de commemorar l’Any Pep Ventura a Figueres. S’interpretaran obres de Montsalvatge, Toldrà, Mompou, Fauré, Martínez Valls, Torroba i Pep Ventura, entre altres.

 

Interpretació: Claudia Coral i Meritxell Mallol (sopranos) i Mariona Sarquella (piano)

 

MOS AZIMANS

Dimecres 22 de febrer, 20.30 h

Auditori Caputxins

Música clàssica / antiga

 

El conjunt Mos Azimans és una de les sorpreses més agradablesde la música antiga feta a casa nostra. Amb la veu de Laia Frigolé i la direcció de Pau Marcos, el quartet recupera les cançons del trobador occità Bernat de Ventadorn i les posa a disposició de l’oient actual en unes versions impecables. Un projecte improbable que s’ha plasmat en el disc En un miralh. Cançons del segle XII que irradien una vivacitat i una força poètica colpidores.

 

Interpretació: Laia Frigolé (veu), Míriam Encina (flautes i percussió), David Codina (organetto) i Pau Marcos (viella i direcció)

 

PAULA GRANDE & THE LOOP

Divendres 3 de març, 21.00 h

Auditori Caputxins

Jazz

 

L’espectacle Paula Grande & the loop presenta la cantant sola dalt de l’escenari amb el seu pedal d’efectes, que processa la veu i la sobreposa una vegada i una altra per donar vida a les cançons del Viatge interestel·lar i, també, a algunes versions de peces inspiradores per a la intèrpret. Aquesta és una posada en escena íntima. Només veu, només lletra, només poesia.

 

Interpretació: Paula Grande

 

TRIO DELPHOS

Dimecres 8 de març, 20.30 h

Auditori Caputxins

Música de cambra

 

Els joves integrants del Trio Delphos, format el 2015, presenten un programa cambrístic molt contrastat, amb música de Turina i Vilaprinyó, que culminarà amb una de les obres magnes del compositor Johannes Brahms: el Trio núm. 1 en si major, op. 8.

 

Interpretació: Marta Pons (violoncel), Jordi Matas (piano) i Òscar Vilaprinyó (violí)

 

ZION GOSPEL SPIRIT

Divendres 24 de març, 21.00 h

Auditori Caputxins

Gòspel

 

El trio Zion Gospel Spirit, creat fa deu anys per Didier Likeng, presenta un programa que recull la tradició més pura dels espirituals negres afroamericans, repassant també el gòspel contemporani. A través de la veu i l’energia dels tres integrants del grup, el públic no podrà evitar aixecar-se de la butaca per compartir el ritme i gaudir de l’humanisme i l’emoció de cada cançó

 

Interpretació: Didier Likeng (veu i guitarra), Theresa Kis (veu) i Mozart Mpia (piano i veu)

 

SAPHIE WELLS & THE SWING CATS

Dimecres 29 de març, 20.30 h

Auditori Caputxins

Jazz i swing

 

Saphie Wells & The Swing Cats ens presenten un repertori de swing que recorda temes clàssics del jazz en format acústic i original. Amb la veu càlida i melodiosa de Saphie Wells, acompanyada de tres grans instrumentistes, el treball repassa, al més pur estil dels anys trenta i quaranta, temes d’artistes com Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Chet Baker, Duke Ellington, George Gershwin, Jimmy McHugh i Dorothy Fields, entre altres.

 

Interpretació: Saphie Wells (veu), Joan Subirats (saxo), Marc Massagué (guitarra) i Alejandro «Wassylli» Granados (contrabaix)

 

DUO ALTBASS

Dimecres 19 d’abril, 20.30 h

Auditori Caputxins

Música clàssica

 

Els llaços entre Europa i Amèrica Llatina són antics i profunds. El Duo Altbass ens passeja per Alemanya, Itàlia, Ucraïna, Espanya, Cuba, Argentina, els Estats Units..., en un recorregut que s’inicia el 1732 i que evoca èpoques i estils musicals, plens d’influències entre cultures. Un concert molt peculiar que té com a protagonistes la viola i el contrabaix, dos instruments tan semblants com propers. Gaudiu del viatge!

 

Interpretació: Mónica Cruzata (viola) i Luis Cojal (contrabaix)

 

JUAN ANTONIO LÓPEZ SEXTET

Dimecres 26 d’abril, 20.30 h

Auditori Caputxins

Arrel i flamenc

 

El jove guitarrista Juan Antonio López Moya és un dels descobriments del nostre flamenc. En aquest espectacle, ens convida a fer un viatge a través dels palos del flamenc en totes les seves formes d’expressió: bailecante i, especialment, guitarra. Una proposta en la qual es barregen obres del gran Paco de Lucía, composicions pròpies i fins i tot algunes pinzellades de jazz.

 

Interpretació: Juan Antonio López Moya i Marc López (guitarres), Raúl Manchón (percussió), Ismael Alcina (baix), Ángel Márquez (palmas, cante baile) i Diego Giménez (palmas cante)

 

ALBERT GUINOVARTI LA GIORQUESTRA*

Divendres 28 d’abril, 21.00 h

Teatre Municipal el Jardí

Música clàssica

 

En la celebració del seu cinquè aniversari, la GIO, l’orquestra simfònica de les comarques gironines, presenta en primícia a Figueres aquest concert, amb un convidat excepcional: el reconegut compositor i pianista Albert Guinovart. En la primera part sonarà la música del mateix Guinovart, ambl’estrena de la versió d’El comte Arnau per a orquestra de corda i piano, i la segona part es reservarà per a compositors internacionals tan destacats com Jenkins i Gershwin. Tot, sota la batuta de Marcel Sabaté, director titular de la GIO. Música en majúscules per obrir les Fires i Festes de la Santa Creu.

 

Amb el segell de qualitat de la GIOrquestra i amb el suport dela Diputació de Girona

 

Interpretació: GIOrquestra i Albert Guinovart (piano ) Direcció: Marcel Sabaté

 

*IMPORTANT: Preu: 15 €, platea i llotges de platea. 12 €, primer i segon pis. Socis de Joventuts Musicals de Figueres, 6 €. Venda d’entrades: a la taquilla del Teatre Municipal el Jardíi a www.figueresaescena.com

 

LIMNOS QUARTET

Dimecres 10 de maig, 20.30 h

Auditori Caputxins

Música clàssica i contemporània

 

Limnos Quartet proposa un repertori basat en la singular actualitat del saxo, un instrument que segueix construint la seva història dia rere dia i que es manté sempre viu i en evolució constant. El programa de la formació reflecteix la tradició del saxo clàssic i contemporani, amb una atenció especial al dinàmic panorama català.

 

Interpretació: Elena León (saxo tenor), Esther Sabaté (saxo alt), Fàtima Hidalgo (saxo soprano) i Núria Brull (saxo baríton)

 

TRIO PEDRELL

Divendres 26 de maig, 21.00 h

Auditori Caputxins

Música de cambra

 

Concert de música de cambra a càrrec del Trio Pedrell, una formació clàssica de violí, violoncel i piano i una de les agrupacions amb més projecció del nostre país. En aquesta vetllada descobrirem la formació del trio clàssic, una de les que disposen d’un repertori més ampli. El viatge comença a Viena amb J. Haydn, un dels pares del trio, amb dues obres del classicisme molt diferenciades i s’acaba a Hamburg amb el gran compositor romàntic J. Brahms, del qual sentirem una de les obres més reconegudes i interpretades.

 

Interpretació: Christian Torres (violí), Ferran Bardolet (violoncel) i Jordi Humet (piano)

 

ESTER PUIG & MARC SERRA

Dimecres 31 de maig, 20.30 h

Auditori Caputxins

Música clàssica

 

Després d’acabar els estudis superiors a l’estranger, Marc Serra i Ester Puig tornen a casa per presentar un concert amb un programa molt característic. Un viatge a través d’una selecció d’obres amb clars tints nacionalistes, tot i que arrenca encara dins l’àmbit del romanticisme. César Franck aporta el toc francobelga a la vetllada, que continua amb les Cinc peces en estil popular de Schumann per acabar amb Pohádka, de Janá?ek, basada en un poema del rus Vassili Jukovski titulat El conte del tsar Berendei.

 

Interpretació: Ester Puig (violoncel) i Marc Serra (piano)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR