placeholder

Temporada primavera 2015  

TEMPORADA PRIMAVERA 2015

 

  • BERNAT FONT TRIO, dimecres 25 de març, a les 20.30h, a l'Auditori dels Caputxins - Música Jazz

Bernat Font, piano · Ivan Kovacevic, contrabaix · Martí Elias, bateria

 

Bernat Font, un jove mag del piano, sorprèn els darrers anys amb les seves lectures originals i singulars del jazz més antic, sense perdre de vista la tradició del swing i el blues. Juntament amb el contrabaixista Ivan Kovacevic i el bateria Martí Elias, presenta una selecció de temes del seu segon disc, Out For A While, juntament amb composicions més recents encara no editades.

 

Més informació a www.bernatfont.com

 

  • ENSEMBLE O VOS OMNES, dimecres 15 d'abril, a les 20.30h, a l'Auditori dels Caputxins - Música Antiga

Maria Pujadas, Helena Botella, Àngels López, Maria Mauri, sopranos · Beverly Green, Marc Díaz, Marc Guerris, Judit Almúnia, contralts · Bruno Anguera, Raul Martínez, Josep Lluís Moreno, Víctor González, tenors · Francesc Ortega, Gerard Ramos, Ferran Corral, Andrés Moya, baixos · Dani Espasa, orgue · Maria Elena Medina, violoncel · Xavier Pastrana, direcció

 

L'Ensemble O Vos Omnes és un dels grups vocals de música antiga amb més projecció de Catalunya. Des dels seus inicis ha tingut una sensibilitat especial per la música de Schütz. Per això li dedica un programa monogràfic amb algunes de les composicions més belles del gran mestre alemany, precursor de Bach. Una música d'enorme sensibilitat i humanitat a l'entorn del temps de Quaresma, Passió i Setmana Santa.

 

Format el 2011, està compost per cantants de dilatada experiència i se centra sobretot en el repertori propi dels segles XV-XVIII. Ha cantat al Festival de Música Sacra de Cardona, als Concerts de la Ruta del Císter, al XXIX Festival Coral de Segorbe (Castelló), dins la programació de l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca i també dins el programa de Sta. Tecla 2012 de Tarragona (enregistrat per Catalunya Música), sempre amb un gran èxit de públic. Actualment, l'Ensemble O Vos Omnes està a càrrec del TAU, primer cicle de música antiga i debat de Tarragona: una novetat dins del panorama musical tarragoní que pretén acostar la música antiga al públic més general, una de les principals preocupacions de l'Ensemble O Vos Omnes. Recentment, l'Ensemble O Vos Omnes ha interpretat el Messies de G. F. Händel juntament amb l'orquestra Vespres d'Arnadí i els solistes Marta Mathéu, Maarten Engeltjes, Lluís Vilamajó i Pau Bordas, actuació que s'ha considerat per la crítica com un dels millors Messies dels últims anys interpretats a casa nostra.

 

Programa: Heinrich Schütz. Temps de Passió

H. Schütz: Das ist mir lieb (Salm 116)

H. Schütz: Passionmotetten

H. Schütz: Herr, nun lässest du deinen Diener in Friede fahren, SWV 281

H. Schütz: Selecció de la Geistliche Musik

H. Schütz: Números finals de les Passions segons Lluc, Mateu i Joan

 

Més informació a www.ensembleovosomnes.cat

 

  • PERE I EL LLOP- QUINTET FRONTELA, diumenge 19 d'abril, a les 18h, Sala La Cate - Concert infantil / familiar (recomanat a partir de 5 anys)

Pere Sansó, flauta · Vicent Salvador, oboè · Àlex Villanueva, clarinet · Marc Moragues, trompa · Josep Casadellà, fagot · Laura Pla, actriu i narradora ·Albert Massanas, direcció escènica · Sarah Bernardy, escenografia

 

L'any 1936 Natalia Sats, directora del Teatre Infantil de Moscou, proposà a Sergei Prokòfiev la creació d'un conte per a nens basat en els animals, en el qual cada animal fos representat per un instrument diferent. Així, per exemple, l'ocell seria representat per la flauta travessera o l'ànec, per l'oboè. Prokòfiev es va mostrar molt interessat en el projecte i va acceptar la proposta. Així va néixer Pere i el llop de la mà d'aquest autor, que en va escriure tant la lletra com la música. L'obra va ser estrenada a Moscou el mateix any amb gran èxit. Des d'aleshores, Pere i el llop s'ha convertit en un clàssic imprescindible per a nens d'arreu del món. El Quintet Frontela ens n'ofereix una versió insòlita per a quintet de vent que manté, però, tota la frescor de la composició original.

 

Des de la seva formació a l'ESMUC l'any 2008, el Quintet Frontela ha estat guanyador de concursos importants com el Vè Concurs de Música de Cambra Higini Anglès de la Diputació de Tarragona (2009) o el Concurso Permanente de Jóvenes Intérpretes de Juventudes Musicales de España, celebrat a Bilbao al novembre del mateix any. També han estat guardonats al XIVè Concurs d'Interpretació Musical l'Arjau de Barcelona i al XXVè Premi de Música Ciutat de Manresa. Han rebut mestratge de l'oboista i professora de l'ESMUC Dolors Chiralt, com també consells d'altres personalitats del món de la música clàssica com Joan Enric Lluna, Vicens Prats, Lorenzo Coppola, Charles Tunnell, David B. Thompson, José Vicente Castelló, Enrique Sánchez, Ali Groen i Salvador Brotons.

 

Les obres treballades pel Quintet Frontela són els màxims exponents de la música per a quintet de vent. El grup compta amb un repertori de qualitat, ample i divers, i posa accent en la música contemporània. Bona prova d'això és que ja han estrenat obres de joves compositors com Raquel García Tomás, i que d'altres com Ximo Tarín estan escrivint obres expressament per al Quintet Frontela. El nom del quintet és un homenatge a la pianista i professora de l'ESMUC Ivet Frontela, amb qui tocaren junts per primer cop.

 

Més informació a www.quintetfrontela.com

 

  • RUSÓ SALA, dimecres 29 d'abril, a les 20.30h, a l'Auditori dels Caputxins

Rusó Sala, veu i guitarra · Caterinangela Fadda, guitarra i veus

 

Una de les veus més singulars i íntimes del nostre panorama musical. Aquesta és Rusó Sala, cantant, guitarrista i compositora nascuda a Roses. Sala s'inscriu en la millor línia de les veus femenines catalanes sorgides els darrers anys, des de Sílvia Pérez a Gemma Humet . El seu és un directe reforçat per més de 100 actuacions fetes per Europa, on guitarra i veu despleguen amb força el seu potencial de sons, colors i emocions. La Rusó Sala ens convida a fer un viatge sonor cap a les profunditats d'un mateix i alhora a recórrer les arrels de la nostra cultura mediterrània.

 

Rusó Sala és una cantant, guitarrista i compositora nascuda a Roses. La seva música es mou en un suau vaivé d'onades que van de la música d'autor més íntima fins a les músiques de la Mediterrània; des de la cultura sefardita fins a les melodies araboandaluses. Combina la feina en solitari amb els projectes de col·laboració, amb artistes de la talla de Kekko Fornarelli, Giulia Valle i Rosa Zaragoza. Fugint dels camins habituals i posant el nas allà on la curiositat la duia, ha enriquit la seva vessant autodidacta estudiant música moderna al Taller de Músics de Barcelona, cant renaixentista a l'Escola de Música de Bellaterra, i formant-se en la música sefardita de la mà de Rosa Zaragoza. Des de la presentació del seu primer treball ha girat per escenaris de tot el món, té una especial vinculació amb Itàlia, però també ha recorregut països com Alemanya, Bèlgica, l'Argentina, o fins i tot Malàisia. En el seu programa a la Xarxa es fa acompanyar per Caterinangela Fadda, guitarrista i compositora d'origen sard, de formació clàssica, apassionada pel folklore i la tradició de la seva terra. L'enamorament musical entre aquestes dues artistes va donar peu un repertori que gira al voltant de les composicions de la Rusó Sala, embellides pels colors de la musicalitat que la Caterina aporta amb la seva guitarra.

 

Programa:

Selecció de temes propis de Rusó Sala

 

Més informació a www.rusosala.com

 

  • ANA PUCHE I PAU DAMIÀ, dimecres 05 de maig, a les 20.30h, a l'Auditori dels Caputxins

Ana Puche, soprano · Pau Damià, piano

 

Ana Puche ens ofereix una estampa musical del període d’entreguerres a través de la cançó ibèrica d’aquells anys. Un període devastat per les dues guerres mundials però que alhora va veure una autèntica explosió de creativitat. El repertori d’aquest recital se situa lluny de les avantguardes més radicals i a prop d'un romanticisme en extinció i un modernisme neoclassicista que van donar, però, algunes de les obres més belles del segle.

 

PROGRAMA

E. Toldrà: Seis canciones

E. Granados: Tres cançons de les Tonadillas, La maja y el ruiseñor

M. Falla: Tus ojillos negros

F. Mompou: Dues cançons del cicle Combat de Somni

J. Lamote de Grignon: Dues cançons de les Cançons Catalanes

E. Toldrà: Cinc cançons de la Col·lecció de Cançons

 

  • SANDARAN CELLO QUARTET, dimecres 27 de maig, a les 20.30h, a l'Auditori dels Caputxins

José Mor, Marc Galobardes, Jordi Claret i Daniel Claret , violoncels

 

Una formació poc habitual, un quartet de violoncels on es reuneixen quatre intèrprets catalans de fornades diferents però amb un objectiu comú: donar a conèixer totes les possibilitats tímbriques i musicals del seu instrument. La seva proposta és un autèntic recorregut per diferents estils i llenguatges musicals interpretats d’una manera sorprenentment nova.

 

PROGRAMA

 

E. Morera: Melangia

J. S. Bach: Chaconna

J. Sandaran: Suite

J. Cervelló: Un cant a Pau Casals

G. Rossini: Obertura del Barber de Sevilla

A. Piazzolla: Libertango

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR